Vår mat

Farmors Café är inhyst i det före detta lotshemmanet Gamlas lillstuga. Lillstugan är byggd under sekelskiftet 1700/1800-talet. Farmor Erika levde ensam i sin stuga i 15 år efter sin makes Jannes bortgång år 1935. Det rödmyllade lilla huset med vita knutar kom således att kallas för 'Farmors'. Huset har sedan förändrats och vuxit med sitt husfolk, men de gamla stockväggarna består och får för kommande generationer berätta om vad som varit, och om lycka som bor där i. Sedan år 1994 har vi på Farmors Café värnat om att bjuda våra gäster på minnesvärda upplevelser.

Vår matfilosofi bygger genuin matlagning. Dagens meny varierar med säsongens råvaror och alla våra kakor är bakade här hos oss. Vi värderar hållbarhet och tänker på miljön i vår matlagning genom att ta vara på det vi finner i naturen. I första hand kommer råvarorna från lokala producenter och rätterna dekoreras med blommor och örter från caféets trädgårdsland. Vi lägger stor omsorg för att våra rätter skall vara en fröjd för såväl öga som mage. All el som användes här på cafét är förnybar och kommer från öns tre vindmöllor, Frej, Ilo och Flora.

Under högsäsong rekommenderar vi att ni bokar ert besök på förhand. Det är enkelt att boka och man kan avboka upp till 24h innan besöket.

Caféts Oiva rapport

Sommarmeny

Alla dagar med start kl.12.00. Köket stänger en timme innan cafét

Sommarmenyn ändrar nästan dagligen efter säsongens råvaror. Vi tillagar det mesta i vår utegrill eller i vår vedeldade ugn. Örterna och blommorna plockar vi i caféts köksträdgård. Vi har alltid ett kött- fisk och vegetariskt alternativ på menyn samt dagens sallad. Alternativ finns även för familjens mindre medlemmar och för er med specialdiet eller allergier.

Trädgårdspizza

Alla dagar med start kl.12.00. Köket stänger en timme innan cafét 

Vår pizza tillagas på äkta italienskt vis. Pizzan lagas på vår egna surdeg och tillagas i vår vedeldade ugn.

 

Kakbordet

Dagligen 

Farmors Cafés kakbord står framdukat hela dagen. I kakurvalet ingår några klassiker som hängt med sedan öppningen 1994, medan andra nyare kakor och bakverk turas om att dukas fram. Alternativ finns även för er med specialdiet.

Privata tillställningar

För större grupper ( minimi 15 personer ) kan vi ordna privata tillställningar och evenemang enligt era behov och önskemål. Ta kontakt med oss om detta alternativ intresserar er. Privata tillställningar ordnar vi i huvudsak utanför högsäsong.

Bod

Varje dag 24.6-14.8

I vår mathantverksbod hittar du bl.a. färskt bröd från cafét, kryddor, honung, marmelad, te och andra lokala hantverksprodukter.