Meidän ruoka

Farmors Café on rakennettu Gamlas Lillstuga -nimiseen entiseen luotsitupaan, joka on rakennettu 1700- ja 1800-luvun vaihteessa. Isoäiti Erika asui tuvassa yksin viidentoista vuoden ajan puolisonsa Jannen kuoltua vuonna 1935. Sen tähden pientä valkonurkkaista punamultataloa alettiin kutsua ’Isoäidin taloksi’. Talo on muuttunut ja kasvanut talonväen myötä, mutta vanhat hirsiseinät ovat yhä entisellään ja voivat kertoa tulevillekin sukupolville entisistä ajoista ja siellä asuvasta onnesta. Me kahvilaravintola Farmors Caféssa olemme luoneet vieraillemme unohtumattomia kokemuksia jo vuodesta 1994 lähtien.

Ruokafilosofiamme perustuu aitoon ruoanlaittoon, menu vaihtelee päivittäin riippuen sesongin raaka-aineista. Arvostamme luonnonläheistä ruoanlaittoa ja hyödynnämme saaren omia antimia. Ensisijaisesti raaka-aineet tulevat paikallisilta tuottajilta ja koristelemme myös annokset puutarhamme kukilla ja yrteillä. Valmistamme jokaisen annoksen huolellisesti, jotta lopputulos olisi ilo sekä silmälle että makuelämykselle. Sen vuoksi olemme myös iloisia siitä, että kahvilan uusiutuva sähkö tulee saaren kolmesta tuulivoimalasta: Frej, Ilo ja Flora.

Pöytävaraus kauttamme on helppoa. Pöytävarauksen voit peruuttaa helposti tarpeen mukaan viimeistään 24 tuntia ennen varausta. Löydät linkin pöytävarauksen peruutukseen sähköpostivahvistuksesta.

Kahvilan Oiva raportti

Kesämenu

Joka päivä klo. 12 alkaen, keittiö sulkeutuu tuntia ennen kahvilaa

Meidän kesämenulta voi tilata ruokaa kello 12.00 lähtien. Menu vaihtelee raaka-aineiden mukaan, mutta tarjolla on aina liha-, kala- ja kasvisvaihtoehto sekä päivän salaatti. Perheen pienimmille löytyy myös vaihtoehtoja. Annokset saavat inspiraationsa pohjoismaisesta keittiöstä ja tarjoillaan itsepoimittujen villiyrttien kera.

Puutarhapizza

Joka päivä klo. 12 alkaen, keittiö sulkeutuu tuntia ennen kahvilaa 

Aito italialaiseen tyyliin ja juureen tehty puutarhapizzamme valmistetaan puu-uunissa. Pizzoisamme on sekä liha että kasvisvaihtoehtoja sesongin raaka-aineiden mukaan.

 

Kakkupöytä

Joka päivä 

Farmors Cafén kakkupöytä on katettu joka päivä kello 12.00 alkaen. Kakkuvalikoima sisältää klassikoita, jotka ovat olleet mukana kahvilan avaamisesta lähtien sekä uudempia kakkuja ja leivoksia. Huomioimme myös teidät, joilla on erikoisdieettejä.

Yksityistilaisuudet

Meillä on mahdollisuus järjestää räätälöityjä tilaisuuksia suuremmille ryhmille. Isommille ryhmille (minimi 15 henkilöä) voidaan tilauksesta ja mahdollisuuksien mukaan kattaa suosittu saaristolaispöytämme. Pyydämme teitä olemaan yhteydessä meihin, mikäli olette kiinnostuneita tästä vaihtoehdosta. Järjestämme yksityistilaisuuksia pääasiassa kiireisimmän kesäsesongin ulkopuolella.

Puoti

Joka Päivä 24.6-14.8

Pienestä artesaaniruokapuodistamme löytyy m.m kahvilan tuoretta leipää, teetä, mausteita, hunajaa, hilloa ja muita laadukkaita tuotteita lähiseudulta. Puoti on auki kahvilan aukioloaikojen mukaan.